torsdag 10 april 2008

Nr 415 i trosan

God morning Vietnam…..

Vad har vi hunnit med sedan sist då…….hmm Jo vi har hunnit med röja runt i Ho Chi Min City. Som vi blev positivt överraskad över, var en aning bättre än vad vi hade förväntat oss. Och efter att ha varit i Hong Kong, avgasernas stad, så tyckte vi att alla avgaser som släpps ut i HCMC är lite….och det är det inte. Det var sjukt mycket moppar där, så många att de inte går att beskriva…..finns knappt nå bilar och de stackars bilar som finns får åka på sidan så att mopparna har två egna filer att åka i ……..och när det blir rött vid de få trafiklysen som finns väljer många att gasa upp moppen på trottoaren eller så kör de helt enkelt mot rött…..ja så man går alltså inte riktigt säker på trottoaren eller vid de gröna lysena. Och inte att glömma de övergångsställen som finns där är det ingen idé att stå och vänta vid för då får du stå tills vietnameserna går in för att natta sig och det är tomt på gatorna…..de vet inte vad stanna är, så det är bara att sätta ut foten och hoppas på det bästa!

Under våra två dagar där han vi också med att ta en tur till de berömda Ci Chu-tunnlarna som vietnameserna grävde under kriget mot Amerikanerna. Det var en egen upplevelse, ni anar inte hur små dessa tunnlar är……ja kanske båda låren får plats men vet de tusan om arslet kommer in…..turen är väl att det blivit en turistattraktion så att de grävt ur en tunnel som passar våra ”as”!! Gissa om läbbigt! De hade också gjort en skjutbana där så Andreas passa på att avfyra 10 skott med en Ak47: a …..ja något slags automatvapen som lät nå fruktansvärt illa!

Efter HCMC bokade vi in oss på ytligare ett flyg och destinationen blev Nha Trang på den vietnamesiska kusten. Här slappar vi mest på stranden och njuter av de få dagarna vi har kvar, bara 21…….Men vi har orkat masa oss ur solstolarna och tagit en tripp till ett vattenland, det ligger på en ö strax utanför och för att ta sig dit åker man linbana, skojsig värre var det. Men det bästa med detta ställe är ju en då att det har en bar som serverar TACO och inge ”fake” taco utan riktiga grejor…..jihu Det var där vi tillbringade Andreas födelsedag, proppmätta!

O beundrare har jag redan hunnit med att fått på detta ställe…….o uttrycka sig kan de, inge fel på den förmågan heller. Varje morgon kommer det en tantilura och ställer sig vid min solstol och för att lägga handen på knäet och säga……- You are beautiful……och så står hon där ett tag och ler stort…..hon är väldigt sliten och har inga tänder men artig som man vill vara säger jag naturligtvis – You too…..när hon sedan beundrat mig färdigt går hon vidare. Ja det är ju kul att det är någon som tycker det….är ju inte varje dag o verkligen inte när jag hostar som en gammal kedjerökare med 1 liter slem i halsen……den hade ju jag haft sedan 4 veckor tillbaka och det var ju ingen vanlig hosta visa det sig utan en luftrörskatarr, så då har man druckit en flaska snorgrön kinesisk hostmedicin i onödan…… det ”läker” av sig själv och kan inte botas av hostmedicin….ja ja sånt händer.

Som många gånger under denna resa så var det dags att lämna in tvätt och så här i slutet så är typ allt skitigt. Det mesta fick åka med denna gång även favvo koftan, som kan nämnas att den är vit. Gissa om vi blev snopna när vi fick tillbaka kläderna…..vi har under hela resan varit beredd på det mesta men hallå…..detta tar priset……de hade skrivit vårt rumsnummer i varje plagg och om plagget inte hade en lapp i sig så har de skrivit direkt på klädesplagget…..ja den vita koftan står det numera 415 på med bläck…..och mitt på dessutom!!!! Om man nu ska se något positivt i detta så är det väl att vi hade lämnat in alla våra trosor och kallingar så glömmer vi bort vilket rumsnummer vi har så är det bara att lätta på byxkanten och kika ner. Det händer rätt ofta att vi glömmer rumsnumret eftersom vi byter hotell ungefär lika ofta som………..
Nu har vi bokat in oss på en bus till nästa destination som blir Mue ne utanför Phan Thiet. Så på Lördag bär det av 5 ½ timme i en vietnamesisk buss!!!


Hoppas allt är bra där hemma
Kramar från oss


Ps Tjejer vad har ni nu hittat på för lurigt till min hemkomst, ni är ju bara för gulliga, Miss You!! Ds










1 kommentar:

  1. erika me` family (erika_bohlin@hotmail.com) kommenterade måndag 14 april 2008
    det är såå kul att läsa era inägg, händer alltid nå skoj:)

    kramen från oss

    Anmäl
    Ta bort
    Acke (miaaxlund@hotmail.com) kommenterade fredag 11 april 2008
    Hej hopp!

    Hade jag glömt att säga att det inte är någon ide att vänta på att det blir mindre bilar för som sagt jag tror inte de har uppfunnit bromsen där än;) Bara att slänga sig ut o hoppas på det bästa.
    Kul att ni hittar hem till hotellrummet, hoppas bara att ni får samma nummer nästa hotell.
    Ser framför mig att kommer som björnligan eller bröderna Dalton, ha ha!

    Kramo M med en tung mage

    Anmäl
    Ta bort
    Brittis (bm.eriksson@telia.com) kommenterade torsdag 10 april 2008
    Hejsan!
    Det verkar som snön väntar på er att ni ska komma hem. Eftersom det aldrig slutar.

    helgen åker vi till stugan.
    Ni verkar ha jättetrevligt,men nu börjar nedräkningen.

    kramar Mamma o Bernt

    Anmäl
    Ta bort
    Lina Åhrman (lina.ahrman@prolympia.se) kommenterade torsdag 10 april 2008
    Tjolahopp på Er!

    Va bra att ni har märkta kläder, blir lättare att hitta på dem:) Det är som barnen i skolan har, fast jag vet inte hur många som brukar märka sina trosor...
    Med tanke på tunnlarna är det hemsk historia ni fått tagit del av, kan tänka mig att det var trångt där nere. Ser ut som det på korten!
    Ha en fortsatt fantastis resa. Förstår att ni ser fram emot lite bussåkning...!

    Ha det bäst! KRAMAR TILL ER

    SvaraRadera