tisdag 4 mars 2008

Då v det andra halvlek...

Hej hopp

Efter en vecka i Thailand tog vi åter igen och packa våra väskor för att flyga till Malaysia och Kuala Lumpur. Vi hade bokat en biljett med ett lågprisbolag och var inte riktig beredda på att de endast tillät 15 kilo i väskan. Min väska vägde 26 kilo……..så det var bara att packa ur och ta med mer i handbagaget, annars hade det blivit svindyrt. Det slutade med att vi checka in med två handbagageväskor, fyra kassar med kläder och två klänningar runt halsen……ja helt sant!! Vi hade turen att det kom ett par som fråga om vi ville checka in med dem eftersom de hade en väska och inte max antal kilo, vi hängde på och Andreas väska fick åka med på deras vikt….tur var väl det annars kanske man hade haft ett par kallingar på huvet också…..

Vi har ju som sagt hunnit med att vara i Malaysia och nu är vi tillbaka i Thailand och ska fara upp genom öarna i Trang. I Kuala Lumpur har vi varit i alla gigantiska köpcentrum, och givetvis också tagit en titt på Phetronas Tower. Det var lika ofattbar denna gång, de är så höga att man inte riktigt kan förstå, de är också så bra designade med rätt belysning att det känns som om man skulle kunna nå till toppen. Vart man än är i stan så ser man torna, hur coolt som helst.

En kväll var vi varit ute och åt middag, som om vi nånsin lagar mat själva då hihihi, vi slog i alla fall till på en flott restaurang men tji fick vi. När jag har ätit halva portionen av fajitas kommer det larv krypande tvärs över min tallrik…..ni kan ju tänka er hur kväljningarna kom. Vi sa till och kyparen ville kompensera med en efterrätt men vi var inte intresserad så han sa att han skulle dra av på notan…..ja och vi har ju kanske olika uppfattning om hur äckligt det är med larv i maten. Han drog av 20 procent vilket var 20 svenska kronor…..hmhm han kunde ju ha bjudigt på larvkäket………vi går inte tillbaka dit i alla fall! Och kanske det är bättre att äta på gatan ur en vagn!!!

Som alla vet så är jag blond…..och jag kanske är den enda som är riktigt blond i detta land, var är alla turister. Jag känner mig som en kändis när jag kommer och går på gatan 90 procent av alla vänder sig om för att stirra…..vi trodde endå att de hade kommit över det här med blonda turister…..(tänker på förra gången vi var här och jag fick ställa upp på en rad fotografier med invånare). Typ var vi än är så är jag den enda blonda i lokalen och jag lovar dessa kisar kan stirra de!!!!!!!! De har verkligen käkat blängsylta!!!

Resan genom Malaysia var av sin egen klass. Vi hade blivit lovade att det skulle vara en flådig buss med extra breda säten. Men med vår otur fick vi en buss från tidigt 80-tal, en skitig och trång. Dessutom hade busschauffören vaknat på fel sidan han var riktigt sur. Han gasade upp bussen till sin fulla kapacitet så det var bara att hålla i sig eftersom det stundtals gick 130 km i timmen och vägarna är ju inte direkt som hemma…… Vi har också kommit fram till att vi inte besöker Malaysia igen under detta århundrade, två gånger räcker! Helt seriöst så luktar det bajs 90 procent av tiden, avloppen är inte riktigt hundra. Inte nog med den bajsdoften så har Malajerna en maträtt som serveras på frukosten…….något magnifikt som taxichauffören sa….ja det luktar rent ut sagt bajs…..den luktar så illa att man får kväljningar när man struttar förbi för att komma fram till bakelserna……Och när vi en då håller på att klaga så kan vi ju lika bra klaga på att det nästan inte finns en enda toastol i Malaysia…..och det värsta är nog att det inte finns något toapapper någon stans….ja hur f…pip….n gör de när det skiter……en hink med vatten och en dusch är allt de har att erbjuda….. turen är att det sitter några fattiga stackare och säljer näsdukar på gatan…..


Oj oj vad tiden springer i väg……vi har haft halvtid också. Så nu laddar vi med sportdryck för nästa halvlek. Kan ju hända att det blir förlängning….ne vi ska klara av detta under matchtiden så ni behöver inte vara oroliga…..kommer bli så kul att komma hem och jobba igen hihihihihi

Pappa vi har även gjort lite ändringar i resplanen, vi har bokat om biljetten till Hong Kong. Vi åker nu i stället den 28 mars och blir kvar några extra dagar i Thailand. Vi har alltså kortat ner turen till Kina då plånboken säger nej till en flygbiljett till Shanghai eller Hainan.

Hej hopp nu måste vi sluta för att njuta av sanden mellan tårna och lugnet för snart kommer Mamsen och Berra ner hit och livar till det.

Kramizar från oss

Ps Mamma glöm inte smågodiset o ta garna med maxmal eller stuvademackisar hihihihi Ds





1 kommentar:

  1. Maria Arnberg (maria.arnberg@gavle.se) kommenterade onsdag 12 mars 2008
    Hej på er! Jag frågade Fredrik och Elin vad jag ska skriva , skriv vad du vill fick jag till svar.
    Efter en stunds tänkande sa Fredrik: skriv att det inte är så bra med mig. Han är sjuk.Elin har tittat på prinsess film, de 12 dansande prinsessorna. En riktig kanon film. Här hemma har det regnat hela dagen. Vecka 14 åker vi till Vemdalen och bor i "lyxlägenhet ".

    Anmäl
    Ta bort
    Tessan G (tessan1234@hotmail.com) kommenterade måndag 10 mars 2008
    Hej Karin & Andreas!

    Är jätteofta inne och läser om erat äventyr, men första gången jag skriver en hälsning. Är just inte ett dugg avis på er, här hemma är det regn, plask & gegg-väder..... men de är ju ganska kul de också (=NOT!!) *skratt*

    Hoppas verkligen att jag tar mig tid och råd att göra en sån här resa i framtiden.....när barnen är stor (om en sisådär 30 år kanske?) hihihi....

    Ha´en fortsatt trevlig semester.
    Kramizar från Tessan G


    Anmäl
    Ta bort
    Filippa,Linda o Kimmen (linda_peson@hotmail.com) kommenterade tisdag 4 mars 2008
    Hej hopp!
    Saknar er! Vi håller på och fryser ihjäl här hemma,dessutom har vi bleknat bort redan efter 1,5v hemma.vi kommer snart igen, haha.
    Ni kan vara lugna,grannen jobbar ju på max på söder dom ska ha en vagn utanför tills de är återuppbyggt igen.
    Flippis stormtrivs på dagis,hon har inte hittat nån prins än, men de kommer:-)gissa om hon snackar mycke.Kaka..
    På torsdag är de ljuva livet som mammaledig slut(efter 1år,8mån),då börjar allvaret igen..Nytt jobb oxå fick man när man kom hem.Kram

    Anmäl
    Ta bort
    erika (erika_bohlin@hotmail.com) kommenterade tisdag 4 mars 2008
    Heeeeej!!
    jag röstar absolut på nr 3!!
    korten ser ju lika underbara ut som vanligt!
    förstår absolut om det blir förlängning i matchen;)
    sola åt mej å, glöm för guds skull inte det;)
    kraam på er

    Anmäl
    Ta bort

    kajzza
    Loggade in för 1 tim sedan
    från: Gävle, Sverige
    Kvinna, 31 år
    Hemort: Gävle, Sverige

    17 resor 23 länder 82 inlägg 2243 bilder 64 besökta platser Skicka meddelande
    kajzza kommenterade tisdag 4 mars 2008
    Hej igen
    Vad tokigt att max brunnit...man kan ju falla en tar...Vi glomde ju skriva att ni kan rosta pa resans fulaste nylle....ni ser alternativen pa sidan de ar nummrerade 1 till 5......Visst ar vi snygg!!!

    Tove horde att du ar inne och foljer oss vad roligt....de ar bra att du spanar in stallena sa du kan ut ochbackpacka lite nar du blir nagra ar aldre...

    Kramizar

    Anmäl Ta bort
    Kerstin (kerstin.larsson@gastrikeatervinnare.se) kommenterade tisdag 4 mars 2008
    Hej på er!
    Förstår att du längtar efter Max-mål! Men då får du åka en bit - även när du kommer hem - Jönsson sa att Max på söder har brunnit! Men dom håller ju på o bygger ut - så dom kanske är klara när ni kommer hem!
    Här rullar allt på som vanligt. Faktiskt lite sol idag, men inte så många grader i luften...
    Ha det så bra
    Kram Kerstin o Pirre

    SvaraRadera