torsdag 13 mars 2008

Smågodis .....hur kan det vara så gott!!

Hej kära dagbok och vänner ……

Ja ni vad har hänt sedan sist…..inte mycket! Vi har tagit oss upp genom de oupptäckta öarna i Thailand. Det har varit toppen. Vi har haft tid att bättra på brännan, pilla oss i naveln, färga ögonbrynen, fila naglarna och det största problemet vi hade uppstod på Koh Muuk……..vi var tvungna att klia på våra myggbett………………………..

Vi har också stött på en av baksidorna med Thailand. När vi var på Koh Muuk var vi till en liten fiskeby som var otroligt fattig och skitig (inget i närheten av Koh Lipe, o tack Kattis för det underbara boendet på Lipe, toppen). Det låg sopor överallt och människorna bodde i skjul där de sov på golvet. De hade ingen stans att gå på toa så under tiden vi gick efter stranden var det tre små killar som satt sig rakt på stranden och gjorde sina behov, det låg en hel del korvar där….. Under alla gånger vi varit i Thailand har vi aldrig sett något liknande, går inte ens att beskriva hur det var i byn…..Inte kunde de leva på turisterna där heller, vi var få, det fanns en supermarket i byn och den var inte ens en supermarket….vi ska vara glad att i fick med oss två flaskor vatten.

Nu är vi i alla fall i Ao Nang och har mött upp Mamsen, Berra och den underbara smågodispåsen!!!!! (men har nu smått börjat drömma om max inte bra!). Här i Ao Nang är inte som förr, det är så himla mycket turister och båtarna har blivit så ”dyra” att det kryllar av folk på båtstranden…..(den strand som ingen bada vid förr), tyvärr så är det också enorm skillnad på vattennivån, när det blir högvatten finns et nästan inget kvar av hela Railey beach och endast halva Phra Nang är kvar……och inget av Railey east (för er som varit där och sett) ….helt sjukt! Vi trivs i alla fall bra här, bor nu på det ”berömda” Me Mee Bungalow….här har lilla Thea Liljeroth varit och satt sina spår i personalen. Vi pratade med ägaren och en anställd som kände igen oss sedan förut och vi började då prata om att familjen Liljeroth hade varit här för några månader sedan…..ni anar inte vad tantiluran sa……oooooo Luca and Thea ……..ooooo Thea everywere ….everywere……and mamam got mad….hihihi då såg vi lilla tokfia framför oss hur hon var in i köket och for runt i alla vrån som finns här….Ja men det är bättre att bli ihågkommen en inte alls…hihihi

Vi har funderat under denna resa och kommit fram till att vi maste byta yrke.....vi ska satsa pa chipshopparna.....vart vi an har varit pa denna resa...."fran Los Angeles till Thailand" har det varit japaner/kineser overallt, vart man en vander sig sa finns de och de ar grymt intresserade av alla turistattraktioner.......o de ar ju helt underbara, vilka fantastiska manniskor. De verkar gilla att resa sa varfor inte oppna en resebyra dar...de har ocksa allt en turist kan ha ....kamera, snorkel, flytvast, stora resvakor, andra tekniska prylar....ja o gudarna vet allt!!!! Jag far sitta i resebyran och Andreas far kranga prylar....vi kommer bli skitrika....(vilket kan behovas nu hihihi) Ja vem vet vi kanske blir kvar i Kina........

Annars verkar det som om Mamma och Berra trivs bra, de är nu röda som kräftor och tillbringar den mesta tiden i skuggan med en varsin öl i handen. Mamma har även fått uppleva en av hennes drömmar ……att äta glass på en glassbar…ja det är ju tur att de inte har så höga krav!! I morgon ska vi ta med dem på en ö tur till Poda och Chicken island……..så de får se lite finare stränder och vatten.


Många kramar från oss











 

2 kommentarer:

  1. Gertrud (gertrud.hed@lm.se) kommenterade onsdag 26 mars 2008
    Hej på er
    Tack för ett trevligt kort. Det kändes varmt å skönt. Va kul det va och se er på datorn syn att ni inte fick se oss. Ni blir ju bara brunare och brunare. Själv går vi på den ljusa stilen. Ni såg va´ härligt vi hade det i Strömmen. Mycke snö och scoter åkning. Det ska bli kul och träffe er igen. Då ska vi grilla korvvvvv.
    Mycke fina kort ni tar!
    Kram på er båda
    Gertrud



    Anmäl
    Ta bort
    Brittis (bm.eriksson@telia.com) kommenterade tisdag 25 mars 2008
    Vi har nu kommit hem,tittar på bilderna,vi vill tilbaka!!!!!!Här är bara snö och kallt.
    Kramar Mamma

    Anmäl
    Ta bort
    lina åhrman (lina.ahrman@prolympia.se) kommenterade måndag 24 mars 2008
    Hej på er, era Pepparkakooor!

    Ni är riktigt bruna och fräscha, vi blir verkligen avis. Kanonfina och roliga kort:)

    Har varit på fotboll idag, det var svinkallr, burr burr, börjar snart att tina upp... GIF vann sista träningsmatchen mot Väsby med 2-0, nästa helg är det seriepremiär!

    Ha det bäst och sköt om varandra! KRAMELIKRAM

    Anmäl
    Ta bort
    Brittis & Berra (bm.eriksson@telia.com) kommenterade fredag 21 mars 2008
    Karin och Andreas har blivit under två veckor bortskämda och gott upp minst två storlekar. Å andra sidan har vi blivit mycket väl omhändertagna. Vi har trivts som fisken i vatten. Det känns även som vi nu börjar få simhud mellan tårna efter allt badande.Berra har inte tröttnat på Singha än. Gunilla vi sitter nu hemma hos karin och Andreas hotell med drinken. ha det bra alla därhemma kramar Bernt och Brittis

    Anmäl
    Ta bort
    Barndomsvännen!! (linda_peson@hotmail.com) kommenterade måndag 17 mars 2008
    Hej!!
    Här hemma är de bara kallt och snöblandat regn om vartannat..igår var faktiskt solen fram en liten stund och rätt så skönt ute, så passade på att plantera lite påskliljor o penseer.
    Har jobbat hela dan idag,har fått slängt mig in i nya jobbet..fullt upp, många sjuka barn:-(
    Inte nog med det så åkte Filippa på magsjuka i natt,så pappa kimmen fick vaba för första gången..men sjukdomar behöver ju inte ni tänka på lyxlevare, jag tror vi kommer en sväng till,Glad påsk! Massa kramar Peson m f

    Anmäl
    Ta bort
    erika (erika_bohlin@hotmail.com) kommenterade måndag 17 mars 2008
    men hallå hur brun får man bli egentligen;)såg ju för sjutton svart ut när du låg där i din solstol(ja jag är avis....;)
    ha ha ännu ett härligt skratt när jag läste om fågelbajsen...
    ååå vikken snygg gul bikini du hade på en av bilderna-I like!!
    p&k från oss

    SvaraRadera
  2. Anmäl
    Ta bort
    erika (erika_bohlin@hotmail.com) kommenterade måndag 17 mars 2008
    men hallå hur brun får man bli egentligen;)såg ju för sjutton svart ut när du låg där i din solstol(ja jag är avis....;)
    ha ha ännu ett härligt skratt när jag läste om fågelbajsen...
    ååå vikken snygg gul bikini du hade på en av bilderna-I like!!
    p&k från oss

    Anmäl
    Ta bort
    JennyLi (jenny_a_lindberg@comhem.se) kommenterade måndag 17 mars 2008
    Härligt ni ser ut att ha det! Sol å bad all day long. Jobbigt! ;) Här lyser solen m sin frånvaro. Alltmänt grått sken över tillvaron. Men till helgen är vi lååånglediga. Påsk! =) Hela 4 dagar i sträck... Får se om vi får skymta solen nån dag... Haha, ni har det bra ni... Hihi!
    Kraaam

    Anmäl
    Ta bort
    Gunilla (gunilla.dahlman@gastrikeatervinnare.se) kommenterade måndag 17 mars 2008
    Men Halu!!
    Räcker det inte med löjliga bikini bilder och mat bilder och bad bilder och gud vet allt!! Börjar bli tjatigt och löjligt bruna är Ni oxå, sluta med det där! Räcker nu!! Tycker även att Ni ser för smala ut på alla bilder, ät lite mera vetja och var rädd om skinnet, sitt i skuggan. Och vi är absolut inte nå avendsjuk, så det så! Vi älskar er ändå. Och ha ha nu är det verkligen halvtid. Tyckte Brittis att det var skillnad att ta en glass i baren i Thailand mot att ta en på Dompan?! G&N

    Anmäl
    Ta bort
    Acke (miaaxlund@hotmail.com) kommenterade måndag 17 mars 2008
    Ja vad tiden flyger iväg, själv har jag börjat nedräkning och försöker klura ut vad som ska göra innan, men du känner väl oss vi kommer väl att få panikhandla på vägen hem...hihi.
    Vi får styra upp en Maxträff med smältost till hemresan, vi kan stå där med banderoller och champange!!!!
    Kramo Magen

    Anmäl
    Ta bort
    brittis (bm.eriksson@telia.com) kommenterade söndag 16 mars 2008
    Hej
    Här är toppen, Karin och Andreas lurar ut oss på en massa äventyr. vi gillar maten och framförallt shoppingen...så hit vill vi åka fler gånger.
    // Brittis och Berra

    Anmäl
    Ta bort
    Inger (08995729@telia.com) kommenterade lördag 15 mars 2008
    Hejsan allihopa!
    Hälsa brorsan och Brittis så mycket. Det verkar som ni har det rätt så härligt. Ao nang skulle nog bli en chock för oss, vi som var där på bröllopsresa för precis 10 år sedan.
    Ha det så bra
    Inger och Micke

    Anmäl
    Ta bort
    evabritt (eva-britt.wahlberg@lg.se) kommenterade fredag 14 mars 2008
    Hej
    Kul att se att Brittis o Bernt var hos er, så dom inte lurat oss och åkt 2 veckor till Galvsbo. Ta väl hand om dom så dom inte irrat bort sig o får vämeslag
    Här är snö idag
    /Evabritt

    SvaraRadera