torsdag 14 februari 2008

Snygg i snorgrönt


Halloj

Nu har vi farit fram över hela östkusten i Australien. Vad som varit bäst är svårt att säga men här kommer några gobitar i alla fall. Efter Fraser for vi vidare till Airlie beach, Whaithaven beach och Hamilton Island. Ön var väldigt mysig det fanns knappt några bilar på ön alla hade nämligen en varsin golfbil…….men vår budget tillät inte det så vi fick traska (o vi behöver det)! det bästa med detta stopp var besöket på Whitehaven beach, vi förstår varför den är med på tio topp listan över världens finaste stränder. Under denna säsong är det mycket gellowfish i vattnet upp efter östkusten så vi var tvungna att ha en himla ful dräkt på oss när vi skulle ut o simma …..hihihihi, det var en riktig höjdare, vi skratta i tre timmar! kolla in den gröna kisen på bilderna……..man kan ju skratta ihjäl sig!!!

Nästa stopp var Townsville och Magnetic Island. Detta stopp var tyvärr inte så långt så här var vi inte så kreativa utan valde att mest slappa och laga mat i vår superdyra lägenhet. Behöver väl inte ens skriva att en av måltiderna var taco…..

Sedan bar det av till det sista stoppet, Cairns. Som ni säkert märkt där hemma också så har vädret varit riktigt dåligt här….Det har varit stora översvämningar och hårda stormar. När vi skulle åka med tåget från Townsville trodde var det nära att det inte kunde åka då översvämningarna i Townsville är enorma, det var stundtals vatten på båda sidorna om rälsen. Och ovädret kom naturligtvis från Cairns, så det sämsta med hela resan hittills är att vi inte kom ut på barriärrevet efter en rad inställda turer. Men vi får trösta oss med att vi i alla fall har upplevt ett riktigt undervattensliv på Maldivernas otroliga rev och även simmat med delfiner……inte samma sak kanske men men vi kan ju i alla fall i våra huvun tänkta så……Vi hade också en rafting (forsränning) inbokad som blev avbokad en timme före pga av att vattnet hade stigit så mycket att det var för farligt att fara fram på floden…ja ja annars var Cairns toppen.

Lite skratt har vi haft under denna tid också. Ni som känner oss vet att vi kan konsten att göra bort oss……. Och tur för er är att vi kan bjuda på oss själva och berätta. En av dagarna i Aussie tillbringade vi inne på en resebyrå för att boka lite tåg biljetter och hotell, tänkte att det är bra om vi är förberedda när vi inte har så gott om tid. I alla fall så hade vi suttit där i typ tre timmar och bruttan bakom disken höll på att ringa land och rike runt för att hitta något bra till oss. Jag var helt slut i huvudet, efter att ha hållit koll på alla datum och att allt skulle klaffa med tågen och båtarna……ni som ser oss framför kan ju tänka er att Pettersson mest satt och pilla i naglarna….ja ja men han är bra på mycket annat!!!! Tillslut var hon klar och skulle sammanställa alla dokument så hon tyckte att vi kunde ta en sväng i varuhuset under tiden. O då kläcker jag ur mig - Ye great idee, we can go and get some glass........... GLASS ......ÖÖÖÖÖ hon kollade konstigt på oss och vi började asgarva....bruttan fatta inget som tur va. En Mc donald glass blev det i alla fall.

En annan historia var när vi var på Magnetic Island. Vi träffade ett annat par som vi började prata med…..ja ni vet det vanliga vad de hette och vart de skulle resa mer och annat blaj. Andreas frågar vart de kommer ifrån och Andy som han hette började förklara att de bodde i en by på fastlandet och att de hade flugit i tre timmar….något i närheten av byn eller själva byn hette i alla fall Turkey…….ja ni och Andreas tänkte ooo en turk och såg lite förnulig ut…….han frågar igen…..it cant be only tre hours flight…..och jag var himla snabb och la in en kommentar på svenska till Andreas, de är från Australien……….Ne de sa ju att de var från Turkiet……..situationen var räddad och vi gick därifrån och började asgarva runt hörnet…..En kommentar är att de absolut inte såg ut att vara från Turkeit, båda var blonda, blåögda och bleka….hahahhihi

Nu får det vara nog av att bjuda på sig själv så resten får ni inte höra….Nu tar vi flyget till Thailand för att möta upp Peson, Kimman och lill Flippis!!! Ska bli skitskoj och en massa sandslott ska byggas….vi längtar!!!

Kramar från oss


Ps Grattis i efterskott Kattis på den stora dagen, vi får fira med en grillning när vi kommer hem! Ds







2 kommentarer:

  1. Tessan (theresa_ohlson@hotmail.com) kommenterade måndag 25 februari 2008
    Jaha... fan va kul ni ser ut att ha då. Soligt och fint. Jag är så jävla less på att se alla dessa tuttinuttiga bilder, fantastiska stränder och er nykära. Här sitter man, iskallt ute, inte sommar inte vår, har ett jobb som man vill spy på och inga pengar till nån jävla semester.... Men ha så kul då på er fortsatta resa.
    KRAAAAAAAAAAAAM!!!!!!!!!!!!!

    Ps. Sitter varannan måndag morgon och tittar när sopbilen hämtar tunnorna och saknar Andreas *snyft*

    Anmäl
    Ta bort
    Brittis (bm.eriksson@telia.com) kommenterade torsdag 21 februari 2008
    Hej på er!
    Fredrik ska åka till Vemdalen på sportlovet,han åker buss.
    Jag tror att du inte har nr 5 på vänner. På lördag har vi fest på jobbet börjar bli lik er som ni har på erat jobb kramar Mamma

    Anmäl
    Ta bort

    Cammmo
    Loggade in måndag 30 november 2009


    7 resor 8 länder 25 inlägg 682 bilder 11 besökta platser Skicka meddelande
    Cammmo kommenterade tisdag 19 februari 2008
    Oiiiinkkk oiiinkkkk, crazy frogs!!!

    Anmäl Ta bort
    Lina Åhrman (lina.ahrman@prolympia.se) kommenterade tisdag 19 februari 2008
    Tjenixen på er!
    Vilka underbara kort och roliga texter som vi hemma i Svedala får ta del av, JÄTTEKUL! Tack så mycket för vykortet som kom förra veckan.

    Kan väl lätt påstå att vädret är sisådär här hemma... Ha det så härligt ni kan i Thailand, ta en paraplydrink åt mig oxå:) Sköt om varandra! Kramelikram Lina

    Anmäl
    Ta bort
    Acke (miaaxlund@hotmail.com) kommenterade måndag 18 februari 2008
    Hej svejs!

    Kan man bli mycket snyggare i era dräkter, tänk på att jag är uppväxt i en sådan så var snäll ;)

    Kramo

    Anmäl
    Ta bort
    kattis (kattis9liljeroth@hotmail.com) kommenterade söndag 17 februari 2008
    Hejsan!
    Jag läser om er varje gång det kommer nya mail, men jag vet att jag varit lite dålig på att svara, eller skit kass!!! Tack för gratulationen, grillning låter sm en bra ide. Känns som att jag är lite avundsjuk på er, vet inte om jag tycker att 10 plus och regn i feb är någon höjdare. Hade glitter fest igår, jag hade jätte trevligt, men det var ju två stycken som svek och inte kom..såg den ena på bild alldeles nyss och han såg hel läskig ut,som skulle kunna vara en skurk i en batman film

    SvaraRadera
  2. Anmäl
    Ta bort
    erika på åsens topp (erika_bohlin@hotmail.com) kommenterade söndag 17 februari 2008
    heeeej!
    som vanligt lika roligt att läsa era inlägg!ha ha!
    när jag läser ser jag snabbt bilder å då blir det ju ännu roligare;)
    vikken lgh då, hur fin som helst!
    åååå stranden där ni lekte ufon,ser ju nästan overkligt ut!längtar tills vi ska ses å se på alla kort å du kan berätta mer i detalj om allt!!
    hälsa tajland vettja!
    kramar från alla oss här hemma i härliga sverige;)...måste ju vara positiv annars blir jag ju helt knäckt...vill oxå leka ufo i paradiset!!

    Anmäl
    Ta bort

    peson80
    Loggade in fredag 19 november 2010
    från: Gävle, Sverige
    Kvinna, 31 år
    Hemort: Gävle, Sverige

    4 resor 5 länder 21 inlägg 276 bilder 11 besökta platser Skicka meddelande
    peson80 kommenterade fredag 15 februari 2008
    Halloj!!
    Nu ses vi valdigt snart..ska bli underbart att se er igen,Varat plan fran samui gar pa morgonen sa vi ar hos er fore lunch..
    Flippis langtar efter er,hon har laddat upp med hink o spade mm..

    ses imorgon vara kara vanner!!
    Kramar fran oss alla!!

    Anmäl Ta bort
    Gunilla (gunilla.dahlman@gastrikeatervinnare.se) kommenterade torsdag 14 februari 2008
    Tjena paret!!

    Vilka godningar! Allra helst kermit!!! Man blir lite nostalgisk, det var ju bara 20 år sen sist hrmm... ni verkar iallafall ha det jätte mysigt och roligt ihop, fortsätt så. Själv så harvar vi på här i kundtjänst, idag så är det alla hjärtans dag och vi bjuder på alla slags hjärtan i godisform. Så kram på er båda! Ha det så bra och var rädd om er!

    Kramizar från växelhäxorna Gunilla & Nettan

    Anmäl
    Ta bort
    Kerstin (kerstin.larsson@gastrikeatervinnare.se) kommenterade torsdag 14 februari 2008
    Hej på er!
    Härligt sköna bilder!! Ni klär verkligen i dräkterna!
    Nåt att ståta i på Brämmen i sommar.
    Här hemma har vi fått vårväder - riktigt skönt i solen.
    Många kramar till er på Alla Hjärtans Dag från
    Pirre o Kärran


    Anmäl
    Ta bort
    Jenzy (jenny_a_lindberg@comhem.se) kommenterade torsdag 14 februari 2008
    Jag säger bara Craaaaiiizie swiiiids! ;) Miss ya!

    Anmäl
    Ta bort
    hannno banno (hanna.enberg@gmail.com) kommenterade torsdag 14 februari 2008
    Här ligger jag i min säng i London och har magknip av att skratta åt baddräkterna!!! Så hysteriskt roliga. Och ni så hysteriskt sköna som bjuder på er!!!

    Cover up! Skönt att vakna med ett skratt det tackar vi för.

    Det ser förresten heeeelt underbart ut! Hälsa bomhusborna:)

    Kram på er

    Hanno-Banno

    SvaraRadera